15 Mart 2018 Perşembe

Nasıl spor yapalım?


Minimalistler spor yapmasın mı?

Bir minimalist olmaya karar verdiniz ve bu yolda gereken adımları atmaya başladınız: dolabınızı temizlediniz, evinizdeki kullanmadığınız eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdınız, masanızı çantanızı düzenlediniz. Artık her anlamda daha hafifsiniz. 

Peki hayatınızda çok önemli bir yeri olan spor? Adı üstünde genellemeler herkes için bire bir geçerli olmasa da bir çoğumuz için spor; bir spor salonuna üye olup olmamakla eşdeğer anlama gelir. Ama siz artık bir minimalist olduğunuza göre ayda bir uğradığınız spor salonuna yılda bu kadar paralar vermenin anlamsızlığını zaten keşfetmişsiniz demektir. Ama minimalistler spor yapmayacak mı? 

Tabii ki minimalistler için de geniş bir spor yelpazesi bulunuyor. Sporun, salonlardaki koşu bantlarından çıkıp açık havada oksijen içinde yapılması kavramına geçtiğinizde yapacak bir çok şeyiniz olduğunu göreceksiniz. Hadi o zaman minimalizme bir şans verenler olarak neler yapabileceğimize bir bakalım:
  • 1.      Bisiklet: ufak bir başlangıç maliyeti gerektiriyor, ağırlıklı kullanım yerinize göre bir şehir ya da doğa bisikleti, kask, dizlikler. Sonrasında ise yollar sizin. Hem de spor yapmanın yanı sıra bir ulaşım aracı. Üstelik artık bazı belediyeler kısa kullanımlık bisiklet kiralamaları da yapıyor.
  • 2.      Koşu: Mevsime uygun giysiler ve ayağınıza uygun bir ayakkabıdan sonra koşmaya hazırsınız. Havalar serinlediğinde koşu öncesi biraz üşüyecek kadar kalın giyinmeyi (yoksa sonrasında çok terlersiniz) unutmayın. Koşarkense hızınız konuşabileceğiniz bir tempoda olsun.
  • 3.      Yürüyüş: Koşuya benzer olarak hızlı tempoda yürüyüş de yapabilirsiniz. Mağaza gezme hızına düşmeyin ve ayakkabınızın uygun olduğundan emin olun. Bir de yürüyüş arkadaşı bulursanız oldukça eğlenceli olabilir.
  • 4.      Macera yarışları: Gerek şehir içinde gerek ormanda takımlar halinde yapılan bu yarışlar için her seferinde katılım ücreti ödemeniz gerekse de yaşadığınız eğlence buna değecektir. Birden farklı sporu aynı anda yapmanız gerektiği için bir taşla çok kuş vurabilirsiniz.
  • 5.       Yüzme: Şanslı bir azınlık içindeyseniz mevsim elverdiği sürece sadece bir mayoyla her gün yüzme keyfine varabilirsiniz.
  • 6.      Oryantiring: farklı türleri mevcut olmakla beraber oryantiring genel olarak harita yardımıyla yön bulmayı içeren zamana karşı bir spor, sizin hızınıza uygun bir eşle her hafta ormanda yapılan antremanlara katılabilirsiniz.
  • 7.      Parklardaki spor aletleri: İşte her mevsim yapabileceğiniz başka bir aktivite, belediyelerin koyduğu bu aletleri kullanırken önceden ufak ısınma hareketleri yapmaya özen gösterin ki aletleri kullanırken ufak sakatlıklar yaşamayın. Kış günlerinde korunaklı giyinmeyi de unutmayın
  • 8.      Futbol, Basketbol, diğer takım oyunları: Çevrenizde uygun bir saha ve kafa dengi arkadaşlarınız varsa takım kurarak haftada bir maç yapmak gibisi yoktur. Ama tek aktiviteniz haftada bir gün maç yapmak olacaksa kendinizi çok zorlamayın.
  • 9.      Evde yapabileceğiniz şeyler: gerinme, güçlenme hareketleri, yoga, plates, ufak ağırlıklarla çalışma
  • Siz de aklınıza gelen önerileri yorumlara ekleyin, beraberce bu yazıyı zenginleştirelim.
BUGÜN BUNU YAPIN:
Gece yatarken saatinizi 1 saat erkene kurun, sabah erken kalkın ve boynunuzdan aşağı doğru bir güzel gerinin. İnternette arama yaptığınızda size yardımcı olacak bir çok site bulabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder